Korttialan edelläkävijä luottaa Documentukseen ja Konica Minoltaan

Vuonna 1922 perustettu Paletti on maamme johtava korttialan yritys, jonka tuotteet ovat tuttuja kaikille suomalaisille. Paletin tuotantolaitos ja logistiikkakeskus  Hämeenlinnassa ja koko maan kattava myyntiorganisaatio työllistävät noin 90 henkilöä. Merkittävä osa myyntiin tulevista korteista tuotetaan Documentuksen toimittamalla digitaalisella painokoneella.

Paletti on korttialan kehittäjä ja edelläkävijä, jonka pitkä historia merkitsee alan perinpohjaista tuntemusta. Yritys tuottaa suuret korttierät perinteisin painomenetelmin, mutta myös pienehköille painoksille on runsaasti tarvetta. Näitä yksittäisiä eriä varten tehokas ja ketterä digitaalinen painokone on paras mahdollinen ratkaisu. Paletti etsi viime vuonna uutta digilaitetta Hämeenlinnaan. Valinta tehtiin huolella, sillä virheetön tulostusjälki on kortteja painettaessa ensiarvoisen tärkeää.

Documentuksen edustama Konica Minolta oli jo ennalta tuttu ja hyväksi koettu merkki, mutta Paletti päätti silti testata myös kilpailijoiden laitteita. Konica Minolta C7000 selvisi tiukoista laatuvertailuista selvänä voittajana ja sopimus Documentuksen kanssa allekirjoitettiin kesällä 2012. Juuri Hämeenlinnaan rantautunut Documentus tarjosi kattavan huoltopalvelun omalla paikkakunnalla, joten yhteistyön aloittaminen tuntui kaikin puolin luontevalta.

Paletin hankintapäällikkö Heikki Nousiainen mainitsee Documentuksen vahvuuksiksi palvelun ja ajallaan toimivan huollon. Nopea ja luotettava huolto onkin Paletille elintärkeää, sillä Konica Minolta C7000 on avainasemassa yrityksen liiketoiminnan kannalta. Documentuksen toimittamalla laitteella tuotetaan vuodessa jopa 300 000 myyntiin menevää korttia. Nousiainen kehuu laitetta luotettavaksi ja helppokäyttöiseksi.

Paletin toiminta alkoi vuonna 1922, jolloin E.J. Laakso halusi tuottaa jotain kaunista suomalaisiin koteihin. Ajat ovat muuttuneet, mutta korttien perusidea on pysynyt ennallaan. Nykyään Paletin omistavat toimitusjohtaja Ville Laakso ja Veera Laakso, jotka vievät perheyritystä eteenpäin jo neljännessä sukupolvessa. Lisäksi omistuskuviossa on mukana vähemmistöosakas Pictura Ab. Korttien lisäksi tuotevalikoimaan kuuluvat muun muassa kalenterit, paketointituotteet sekä pienet lahjatavarat. Paletista voi helposti tilata personoituja kortteja esimerkiksi kutsu- ja kiitoskäyttöön.

Paletti on laajentanut toimintaansa Viroon, Latviaan ja Liettuaan. Noin 60 henkeä työllistävät tytäryhtiöt ovat nostaneet Paletin markkinajohtajaksi myös Baltiassa. Koko konsernin liikevaihto vuonna 2012 oli yli 16 miljoonaa euroa.